NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingrediënten
Bereidingswijze
1. Ontdoe de bospeen van het loof, en snijd de bovenkant en het puntje eraf. Was en schrap de wortels. Snijd ze in schuine plakken.
2. Verhit de boter in een hapjespan of wok. Laat de boter niet bruinen. Zet de worteltjes ongeveer 5 minuten aan in de boter.
3. Voeg dan het water en het citroensap toe. Laat de bospeen 5 minuten zachtjes stoven, met het deksel op de pan.
4. Haal na 5 minuten het deksel van de pan en roer de siroop of de suiker door de worteltjes. Zet het vuur hoog en blijf roeren, terwijl je het vocht laat inkoken tot het stroperig is. Dit zal ongeveer 3 minuten duren.
5. Breng de wortels op smaak met witte peper en zout.
6. Doe de bospeen over in een schaal en bestrooi met de gehakte dille.