Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Geglaceerde bospeen

Geglaceerde bospeen
Bijgerecht 2 porties 30 minuten voorbereiden
Voorbereidingstijd:
30 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Ingrediënten

  • 500 gram bospeen
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 150ml water
  • 1 eetlepel verse dille
  • peper en zout


Bereidingswijze

1. Ontdoe de bospeen van het loof, en snijd de bovenkant en het puntje eraf. Was en schrap de wortels. Snijd ze in schuine plakken.

2. Verhit de boter in een hapjespan of wok. Laat de boter niet bruinen. Zet de worteltjes ongeveer 5 minuten aan in de boter.

3. Voeg dan het water en het citroensap toe. Laat de bospeen 5 minuten zachtjes stoven, met het deksel op de pan.

4. Haal na 5 minuten het deksel van de pan en roer de siroop of de suiker door de worteltjes. Zet het vuur hoog en blijf roeren, terwijl je het vocht laat inkoken tot het stroperig is. Dit zal ongeveer 3 minuten duren.

5. Breng de wortels op smaak met witte peper en zout.

6. Doe de bospeen over in een schaal en bestrooi met de gehakte dille. 

 

Ingredienten

  Laden…