Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Franse uiensoep

Franse uiensoep
Soep 4 porties 45 minuten voorbereiden
Voorbereidingstijd:
45 minuten
Totale tijd:
45 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 500 gram uien
  • 35 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blokje runderbouillon voor een halve liter runderbouillon ((of groentenbouillon + 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker voor een vega(n) uiensoep))
  • 2 takjes tijm
  • 750 ml water
  • 4 stukjes stokbrood
  • peper, zout, geraspte kaas

 

Bereidingswijze

1. Snij de uien in halve ringen.
2. Verhit de boter in een (braad)pan met een dikke bodem en karamelliseer de ui in ongeveer 30 min.
3. Voeg daarna de bloem toe en bak even mee.
4. Verkruimel het bouillonblokje erover, ris blaadjes van de takjes tijm en voeg deze toe.
5. Giet het water erbij en laat dit even rustig 10-20 minuten pruttelen.
6. Breng de soep tot slot op smaak met peper en zout.
7. Vlak voor je de soep gaat serveren leg je de stukjes stokbrood erin, en verdeel er naar smaak geraspte kaas over.
8. Zet de kommen nog even onder de grill zodat de kaas smelt en serveer direct. Eet smakelijk!

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven/grill

  Laden…