Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Entrecote met pastinaak

Hoofdgerecht, Glutenvrij 4 porties 20 minuten voorbereiden 30 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
30 minuten
Totale tijd:
50 minuten
Aantal porties:
4

2 entrecotes 200 à 250 gram, 1 kilo aardappelen (vastkokende), 500 gram pastinaak, 2 teentjes knoflook, 25 gram oude kaas, 25 gram peterselie, 25 gram walnoten, 6 eetlepels olijfolie met tobasco, 4 eetlepels olijfolie naturel, 1 eetlepel rozemarijn (vers), snufje zout en peper

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in niet té kleine stukken. Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Halveer de plakken. Pel en de teentjes knoflook en snijd deze grof. Snijd de kaas in stukjes. Pureer de knoflook met de kaas, de gewassen en drooggedepte peterselie en de walnoten in een keukenmachine of wrijf het fijn in een vijzel. Schenk in een dun straaltje de olijfolie extra vierge bij het mengsel en pureer tot een gladde pasta. Breng pittig op smaak met Tabasco en eventueel met wat zout en peper. Verwarm de oven voor tot 250°C. Kook de aardappelen in water met zout gedurende 7 minuten. Voeg na 2 minuten koken de pastinaak toe. Giet de aardappelen met de pastinaak af en laat ze droogdampen. Schep er 3 eetlepels van de olijfolie en zout en peper naar smaak door en verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster het aardappel-groentenmengsel in ± 15 minuten in de voorverwarmde oven bruin. Dep het vlees droog met keukenpapier, bestrijk het met de rest van de olie en bestrooi met peper naar smaak.  Verhit een grillpan goed heet en grill de entrecotes in 6-8 minuten aan beide kanten bruin en rosé. Bestrooi het vlees met zout naar smaak. Snijd de entrecotes met een scherp, niet gekarteld mes in plakjes en serveer met de peterseliepesto en het aardappel-groentenmengsel uit de oven.

Ingredienten

  Laden…