Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

EKOnoom hamburger met zelfgemaakte ovenfriet

Hoofdgerecht, Lactosevrij 2 porties 25 minuten voorbereiden 25 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
25 minuten
Kooktijd:
25 minuten
Totale tijd:
50 minuten
Aantal porties:
2

0,6 kg aardappelen

2 broodjes

2 hamburgers

100 gram tomaten

1 ui

1/2 krop ijsbergsla

Uit je voorraadkast:  6 el olijfolie - 2 augurken

 

Vooraf de broodjes even afbakken. Daarna:

Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.

Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer 1/2 cm dik en 1 cm breed. Spoel de frietjes hierna goed schoon. Leg de frieten uitgeschreid neer op een theedoek en leg er een andere theedoek boven op. Dep de frieten goed droog, anders bakken ze niet goed!

Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de frieten. Indien dit niet past, gebruik dan nog een bakplaat of bak in 2x. Druppel een derde van de olijfolie over de frietjes en bestrooi naar wens met zout.

Bak de frieten in het midden van de oven goudbruin in circa 30 minuten. Keer de frietjes regelmatig om. Bak in de laatste 10 minuten de broodjes mee.

Was de tomaten en snijd deze in plakjes. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Verwijder de buitenste blaadjes van de sla en haal de blaadjes los. Was de bladeren en scheur deze grof. Snijd de augurken in dunne plakjes.

Pak de hamburgers en vorm deze tot de grote van een burger. Doordat het vlees vacuüm verpakt is, is de vorm klein. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de burgers gedurende 8 minuten. Keer de burgers halverwege om. Voeg na keren de ui toe en bak deze nog 4 minuten mee.

Snijd het broodje open en doe hier naar wens de ijsbergsla, de hamburger, tomaat, ui en augurk. Serveer de hamburger met de zelfgemaakte friet.

Ingredienten

  Laden…