Heerlijke ouderwetse stamppot. Grofgestampt voor extra smaak!
Voorbereiding
Winterpeen wassen, schillen en in kleine stukjes snijden.
Uien pellen en grof snijden.
Aardappel schillen en in ongeveer gelijke stukken snijden.
Bereidingswijze
Keukentimer instellen op 20 minuten. Stukken aardappel in pan met ruim water opzetten. Uien in pan met een klein klontje boter aanbraden met een halve theelepel kerriepoeder. Winterpeen toevoegen en kort meebakken. Water opgieten zodat groente net onder water staat. 2 bouillon blokjes en suiker toevoegen. Ongeveer 15 minuten laten pruttelen. Als het goed is, zijn de aardappelen en groenten tegelijkertijd gaar. Afgieten en alles in een grote pan gooien. Lekkere klont roomboter toevoegen en een paar keer goed stampen met de hutspot stamper. Niet alles tot prut stampen, een grove hutspot heeft meer smaak! Indien nodig met een pollepel nog even alles goed mengen.
Serveertips
Heerlijk met Gelderse rookworst, jus en een beetje mosterd. Keertje gek doen? Voeg een paar eetlepels zilveruitjes toe aan de jus. Heerlijk!