1. Doe de couscous in een pan met een passende deksel en voeg hier het zout, de uienpoeder en wat komijnpoeder aan toe. Roer met een vork goed door elkaar en voeg ca. 180 ml kokend water toe. Doe de deksel op de pan en laat voor ca. 10 minuten stomen. Roer vervolgens weer goed door met een vork.
2. Maak de schorseneren schoon, schil ze en snijd in stukken. Zet een pan water op en breng de schorseneren in ca. 10 minuten gaar, giet af en zet apart.
3. Maak ondertussen de avocado-roomsaus. Besprenkel de halve avocado met citroensap, meng de roomkaas erdoor tot een glad mengsel ontstaat en breng op smaak met wat peper en zout.
4. Verhit wat boter / olie in de koekenpan en roerbak hierin de tomaten, voeg de schorseneren en ook de couscous toe. Schep de avocado-roomsaus erover, roer door elkaar en bak het geheel kort even op. Voeg nu ook de blokjes avocado toe. Je kunt de sla er doorheen mengen of apart serveren. Eet smakelijk!