Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Courgettesoep met roomkaas

Voorgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij 4 porties 15 minuten bereiden
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
15 minuten
Aantal porties:
4
2 courgettes, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 25 gram boter, theelepel gedroogde tijm, 1/2 liter groente- of kippenbouillon, 50 gram roomkaas, versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

Snijd de gewassen courgette met de schil eerst in lange repen van ca. een 1 cm dik en daarna in vierkante blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in de soeppan en laat de courgette en de ui regelmatig omscheppend ca. 5 minuten zachtjes bakken zonder te laten kleuren.
Schep ongeveer de helft van de courgetteblokjes uit de pan. Laat de knoflook en de tijm kort meebakken. Blus af met een flinke scheut van de bouillon en laat met het deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar koken.
Pureer het courgettemengsel met de staafmixer en schep het terug in de pan. Roer de resterende bouillon door het courgettemengsel en breng aan de kook. Voeg de verkruimelde kaas toe en blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
Breng de soep op smaak met wat versgemalen peper. Roer er de achtergehouden courgetteblokjes door en laat kort doorwarmen. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de peterselie. 

Ingredienten

  Laden…