Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Citroencake (high tea)

Citroencake (high tea)
Tussendoor

 

 

 

 

 

Ingrediënten    

  •     150 gram bruine suiker
  •     150 gram boter
  •     3 eieren
  •     150 gram bloem
  •     1 citroen
  •     1 zakje Bakpoeder
  •     75 gram blokjes gekonfijte citroenschil
  •     50 gram glazuursuiker


Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 ° C

2. Scheid het eiwit van het eigeel.

3. Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel luchtig en licht is. Voeg gesmolten boter, schil van 1/2 citroen en sap van 1 citroen toe. Zet 2 EL sap opzij.

4. Meng de bloem met het bakpoeder en vouw  in het eimengsel. Voeg de blokjes gekonfijte citroen toe. Klop de eiwitten stijf. Meng met een spatel met het ei/bloem mengsel.

5. Doe het in een cake vorm en bak ongeveer 40 minuten.

6. Meng de poedersuiker met 2 el. Citroensap. Besprenkel het op de warme cake.

Ingredienten

  Laden…