Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Chocolade bananenbrood met courgette en choco chunks

Chocolade bananenbrood met courgette en choco chunks
Ontbijt 4 porties 20 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
35 minuten
Aantal porties:
4

Ben jij klaar voor een bananenbrood met een geheim ingrediënt? Dan moet je dit recept met courgette en choco chunks zeker eens proberen. Dankzij de havermout is dit bananenbrood lekker voedzaam en dus geschikt als ontbijt of tussendoortje. Benieuwd naar het recept?

 

Ingredienten

100 gram havermout

100 gram speltmeel

50 gram pure chocolade

50 gram bruine suiker

1 courgette

2 bananen

3 eieren

3 el cacao

2 el bakpoeder

1 el kaneel

vanille extract, naar smaak

kokosolie, voor het invetten cakevorm

optioneel: noten, dadels, pindakaas, kokosrasp

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C en vet de cakevorm in met wat kokosolie.

Doe de bananen, courgette en het vanille extract in de keukenmachine en mix goed door elkaar. Doe het mengsel in een kom en voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag. Voeg het speltmeel, de havermout en het bakpoeder toe en mix alles goed door elkaar. Spatel als laatste de fijngehakte chocolade door het beslag. Giet het mengsel in de cakevorm en zet het bananenbrood voor circa 40-50 minuten in de oven. Laat afkoelen en snijd in plakken. Enjoy!

Tip: een sneetje bananenbrood is heerlijk met een beetje kwark en vers fruit!
 
 

Ingredienten

  Laden…