Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Carrot muffins met appel (high tea)

Carrot muffins met appel (high tea)
Tussendoor 4 porties 15 minuten voorbereiden 20 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
35 minuten
Aantal porties:
4

Deze muffins, geïnspireerd op een recept van Rens Kroes, zijn mijn all-time favorite tijdens de herfstdagen. De combinatie van appel en wortel maakt de muffins extra voedzaam en lekker. De specerijen zorgen voor een ultieme smaakbeleving. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Ingrediënten 
350 gram speltmeel
125 gram kokosbloesem of bruine suiker
250 (plantaardige)melk
125 ml kwark
2 eieren
1,5 el citroen, sap
3 tl bakpoeder
2 tl kaneelpoeder
1⁄2 tl gemberpoeder
snufje kruidnagelpoeder
1 handje walnoten, fijngehakt
boter of ghee, voor het invetten
1 appel, geraspt
100 gram wortel, geraspt
 
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de muffinvorm in met wat boter of ghee. 
Meng het speltmeel, de suiker het bakpoeder en de kruiden in een kom door elkaar. 
Klop in een andere kom de eieren. Voeg de kwark, (plantaardige) melk, het citroensap, de appel en wortel toe. 
Roer goed door elkaar. Voeg de mengsels samen en roer nogmaals goed door. 
Voeg nu ook de fijngehakte walnoten toe. Schep het beslag in de muffinvorm en zet voor circa 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
 
Tip: serveer met deze overheerlijke én gezonde roomkaas topping voor een overheerlijke smaakbeleving!
Mix voor de gezonde roomkaas topping 125 gram roomkaas, 100 gram yoghurt, 1/4 citroensap en 20 gram honing met elkaar.
 
Laat de muffins afkoelen en serveer samen met de gezonde roomkaas topping en maak af met wat extra fijngehakte walnoten. Eet smakelijk!
 
Wil je de walnoten gratis ontvangen? 
Klik dan op de button onderaan.
Alle ingrediënten in 1 klik in je winkelwagen.
Gebruik bij het afrekenen als kortingscode: WALNOOT

Ingredienten

  Laden…