Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Carrot muffins met appel (high tea)

Carrot muffins met appel (high tea)
Tussendoor 4 porties 15 minuten voorbereiden 20 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
35 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten 

    • 350 gram speltmeel
    • 125 gram kokosbloesem of bruine suiker
    • 250 (plantaardige)melk
    • 125 ml kwark
    • 2 eieren
    • 1,5 el citroen, sap
    • 3 tl bakpoeder
    • 2 tl kaneelpoeder
    • 1⁄2 tl gemberpoeder
    • snufje kruidnagelpoeder
    • 1 handje walnoten, fijngehakt
    • boter of ghee, voor het invetten
    • 1 appel, geraspt
    • 100 gram wortel, geraspt
 
Bereidingswijze
 
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de muffinvorm in met wat boter of ghee. 
 
2. Meng het speltmeel, de suiker het bakpoeder en de kruiden in een kom door elkaar. 
3. Klop in een andere kom de eieren. Voeg de kwark, (plantaardige) melk, het citroensap, de appel en wortel toe. Roer goed door elkaar.
 
4. Voeg de mengsels samen en roer nogmaals goed door. 
 
5. Voeg nu ook de fijngehakte walnoten toe.
 
6. Schep het beslag in de muffinvorm en zet voor circa 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
 
Tip: serveer met deze overheerlijke én gezonde roomkaas topping voor een overheerlijke smaakbeleving!Mix voor de gezonde roomkaas topping 125 gram roomkaas, 100 gram yoghurt, 1/4 citroensap en 20 gram honing met elkaar. Laat de muffins afkoelen en serveer samen met de gezonde roomkaas topping en maak af met wat extra fijngehakte walnoten. Eet smakelijk!
 

Ingredienten

  1. Biologische Citroen (500 gram uit Spanje)
  2. Biologische Eieren Demeter (6 stuks)

    Biologische Eieren Demeter (6 stuks)

      3,89
  3. Biologische Walnoten (ongepeld, 100 gram)

    Biologische Walnoten (500 gram)

      6,25

Extra benodigdheden

Oven 

Muffinvorm

  Laden…