1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de muffinvorm in met wat boter of ghee.
2. Meng het speltmeel, de suiker het bakpoeder en de kruiden in een kom door elkaar.
3. Klop in een andere kom de eieren. Voeg de kwark, (plantaardige) melk, het citroensap, de appel en wortel toe. Roer goed door elkaar.
4. Voeg de mengsels samen en roer nogmaals goed door.
5. Voeg nu ook de fijngehakte walnoten toe.
6. Schep het beslag in de muffinvorm en zet voor circa 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: serveer met deze overheerlijke én gezonde roomkaas topping voor een overheerlijke smaakbeleving!Mix voor de gezonde roomkaas topping 125 gram roomkaas, 100 gram yoghurt, 1/4 citroensap en 20 gram honing met elkaar. Laat de muffins afkoelen en serveer samen met de gezonde roomkaas topping en maak af met wat extra fijngehakte walnoten. Eet smakelijk!