Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Candy Apples

Tussendoor

Ingrediënten

  • 6 kleine appels
  • 2 kopjes suiker
  • 1 kopje (dezelfde grootte) water
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • boter
  • rode kleurstof (optioneel)

 

Bereidingswijze


1. Leg bakpapier op de bakplaat of bord en vet het in met boter.

2. Maak de appels schoon en droog ze goed af. Prik een stokje in de appel.

3. Doe de suiker, het water en de azijn in het pannetje en warm dit al roerend op een matig vuurtje op. Laat het nu nog niet koken, pas wanneer de suiker is opgelost. Als de suiker is opgelost dan voeg je enkele druppels rode kleurstof toe en breng het mengsel aan de kook. Je kunt eventueel suikerrestjes aan de rand van de pan verwijderen met een kwastje zodat het niet verbrand en de pan later beter schoon te maken is,

 4. Wanneer het mengsel kookt zet je het vuur wat lager en laat je het mengsel ongeveer 15 minuten zonder roeren staan. 

5. Het mengsel is goed wanneer je een theelepel hiervan in een kommetje met koud water doet en het een balletje wordt.

6. Dompel nu één voor één de appels in het mengsel en draai deze rond zodat de hele appel bedekt is met het mengsel, dit moet snel gebeuren. Het mengsel is superheet dus pas op. Hierna zet je de appels op het bakpapier en laat je ze bij kamertemperatuur hard worden. Ze zien er mooi glimmend uit en je ziet er kleine belletjes in, wat de appels nog mooier maakt.

Ingredienten

Extra benodigdheden

Prikkers 

  Laden…