Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Caesar salade met een twist

Caesar salade met een twist
Lunch 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Caesar salade doet het altijd goed. Ideaal als lunch en heerlijk als lichte avondmaaltijd. Persoonlijk vind ik dat de salade wel een twist kan gebruiken. Daarom ben ik aan de slag gegaan met een eigen variant. Lees je mee voor het recept?

 

Ingredienten

2 kipfilets

2 tl kipkruiden

olie, om in te bakken

2 eieren, hard gekookt en in kwarten gesneden

1/2 avocado, in blokjes gesneden

1/4 krop andijvie

1/4 krop ijsbergsla

pijnboompitten, naar smaak

voor de dressing:

 80 ml olijfolie

2 tenen knoflook

2 el mayonaise

2 tl mosterd

1 tl azijn

scheut citroensap

peper en zout

optioneel: ansjovis

 

Bereiding

Begin met het maken van de dressing. Mix hiervoor alle ingrediënten behalve de olijfolie. Voeg deze geleidelijk toe. Was de andijvie en ijsbergsla en snijd fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Breng de kip op smaak met de kruiden en bak in wat olie gaar in de pan. Verdeel de andijvie en sla over twee borden. Snijd de (warme) kip in reepjes en verdeel over de salade. Maak af met de avocado en eieren en breng op smaak met wat peper en zout. Dizzle de dressing erover en klaar is je salade. Eet smakelijk!

Tip: je kunt pasta pennen toevoegen aan dit recept om het extra vullend te maken.

 

Ingredienten

  Laden…