NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 050 - 3017166 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Caesar salade doet het altijd goed. Ideaal als lunch en heerlijk als lichte avondmaaltijd. Persoonlijk vind ik dat de salade wel een twist kan gebruiken. Daarom ben ik aan de slag gegaan met een eigen variant. Lees je mee voor het recept?
Ingredienten
2 kipfilets
2 tl kipkruiden
olie, om in te bakken
2 eieren, hard gekookt en in kwarten gesneden
1/2 avocado, in blokjes gesneden
1/4 krop andijvie
1/4 krop ijsbergsla
pijnboompitten, naar smaak
voor de dressing:
80 ml olijfolie
2 tenen knoflook
2 el mayonaise
2 tl mosterd
1 tl azijn
scheut citroensap
peper en zout
optioneel: ansjovis
Bereiding
Begin met het maken van de dressing. Mix hiervoor alle ingrediënten behalve de olijfolie. Voeg deze geleidelijk toe. Was de andijvie en ijsbergsla en snijd fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Breng de kip op smaak met de kruiden en bak in wat olie gaar in de pan. Verdeel de andijvie en sla over twee borden. Snijd de (warme) kip in reepjes en verdeel over de salade. Maak af met de avocado en eieren en breng op smaak met wat peper en zout. Dizzle de dressing erover en klaar is je salade. Eet smakelijk!
Tip: je kunt pasta pennen toevoegen aan dit recept om het extra vullend te maken.
Normale prijs: 1,35
Special Price 1,22
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad