Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Caesar salade met een twist

Caesar salade met een twist
Lunch 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 tl kipkruiden
  • olie, om in te bakken
  • 2 eieren, hard gekookt en in kwarten gesneden
  • 1/2 avocado, in blokjes gesneden
  • 1/4 krop andijvie
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • pijnboompitten, naar smaak
  • voor de dressing:
  •  80 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl azijn
  • scheut citroensap
  • peper en zout
  • optioneel: ansjovis

 

Bereidingswijze

1. Begin met het maken van de dressing. Mix hiervoor alle ingrediënten behalve de olijfolie. Voeg deze geleidelijk toe. 

2. Was de andijvie en ijsbergsla en snijd fijn.

3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

4. Breng de kip op smaak met de kruiden en bak in wat olie gaar in de pan.

5. Verdeel de andijvie en sla over twee borden. Snijd de (warme) kip in reepjes en verdeel over de salade. Maak af met de avocado en eieren en breng op smaak met wat peper en zout. Dizzle de dressing erover en klaar is je salade. Eet smakelijk!

 

Ingredienten

  Laden…