Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Broccoli aardappel ovenschotel

Hoofdgerecht, Glutenvrij 4 porties 10 minuten voorbereiden 55 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
55 minuten
Totale tijd:
65 minuten
Aantal porties:
4

750 gram vastkokende aardappels, in blokjes gesneden, 600 gram broccoli, 125 gram magere spekreepjes, 100 gram geraspte kaas, 200 ml slagroom, 4 eieren, 2 fijngesnipperde uien, 2 eetlepels olijfolie, peper & zout

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Kook de aardappelblokjes in een pan met wat water en zout in ca. 8 minuten net gaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronken van de broccoli en snijd ze in kleine stukjes. Doe de broccoli de laatste 3 minuten in de pan bij de aardappels. Giet ze af en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Schep dit als dit goed is uitgelekt in een ingevette springvorm (24 cm). Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Voeg de ui met de olijfolie toe en bak dit nog 2-3 minuten tot de ui begint te verkleuren. Haal de pan van het vuur. Klop de eieren los en voeg de slagroom (ongeklopt), het spek-uimengsel, helft van de kaas, peper en zout naar smaak toe. Schenk dit over de aardappelbroccolimengsel en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart 30-40 minuten in de oven.

Ingredienten

  Laden…