Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Bourgondische stoofschotel met pastinaak

Hoofdgerecht, Glutenvrij 2 porties 45 minuten voorbereiden 20 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
45 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
65 minuten
Aantal porties:
2

500 gram runderlappen (in blokjes gesneden), 100 gram spekblokjes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 pastinaak, geschild en in blokjes, 1 prei, in halve ringetjes, 1-2 laurierblaadjes, 500 ml water, 1 grote theelepel mosterd, 1 eetlepel bloem, peper, zout, 1 appel, geschild en in blokjes, scheutje slagroom.

oven aanzetten op 180 graden. 

Spekblokjes bakken, rundvlees erbij doen, gesneden ui en geperste knoflook ook. Totdat alles een beetje aangebraden en rondom bruinig is. Pastinaak, prei, laurierblaadjes, mosterd en water erbij doen. Even laten koken. Bloem met een beetje water tot een dun papje zonder klontjes roeren en door het vlees-groentemengsel roeren. Wachten en roeren tot het weer kookt, dan het spul in een ovenschaal gieten en deze met aluminiumfolie afgedekt in de voorverwarmde oven zetten. Ongeveer 30-40 minuten (even proeven of het vlees zacht genoeg is), dan de appelblokjes en scheutje room door het ovenmengsel roeren en nog 10 minuutjes terugzetten in de oven.
Serveertips: met rijst, aardappelpuree of lekker brood.

Ingredienten

  Laden…