Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Bourgondische stoofschotel met pastinaak

Hoofdgerecht, Glutenvrij 2 porties 45 minuten voorbereiden 20 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
45 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
65 minuten
Aantal porties:
2

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen (in blokjes gesneden)
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pastinaak, geschild en in blokjes
  • 1 prei, in halve ringetjes
  • 1-2 laurierblaadjes
  • 500 ml water
  • 1 grote theelepel mosterd
  • 1 eetlepel bloem
  • peper & zout
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • scheutje slagroom

Bereidingswijze

1. Zet de oven aan op 180 graden

2. Bak de spekblokjes, doe het rundvlees, de ui en knoflook erbij Bakken totdat alles een beetje aangebraden en rondom bruinig is. Pastinaak, prei, laurierblaadjes, mosterd en water erbij doen. Even laten koken.

3. Bloem met een beetje water tot een dun papje zonder klontjes roeren en door het vlees-groentemengsel roeren. Wachten en roeren tot het weer kookt.

Doe alles in de ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. Zet het in de voorverwarmde oven voor ogeveer 30-40 minuten (even proeven of het vlees zacht genoeg is), dan de appelblokjes en scheutje room door het ovenmengsel roeren en nog 10 minuutjes terugzetten in de oven.

Serveertips: met rijst, aardappelpuree of lekker brood.

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven 

Ovenschaal

  Laden…