Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Boerenkool ovenschotel met gehakt en roomkaas

Boerenkool ovenschotel met gehakt en roomkaas
Hoofdgerecht 4 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 300 gram boerenkool
  • 500 gram aardappelen
  • 300 gram (runder)gehakt
  • 100 gram roomkaas
  • 1 flinke el mosterd
  • 1 groente bouillionblokje
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • geraspte kaas
  • peper en zout
  • ghee of roomboter om in te bakken
  • optioneel: gehaktkruiden

 

Bereidingswijze

1. Doe de boerenkool, aardappelen en het bouillonblokje in een grote pan met water en kook totdat de boerenkool gaar is en de aardappelen zacht. Giet af, voeg de roomkaas en mosterd toe en stamp met een stamper tot een boerenkool stamppot. Zet apart.

2. Verwarm wat ghee of roomboter en fruit hierin de knoflook en rode ui. Voeg het gehakt toe en rul het geheel. Voeg vervolgens ook het blikje tomatenpuree toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat gehaktkruiden.

3. Schep het gehakt in een ovenschaal en schep hier vervolgens de boerenkool stamppot overheen. Maak af met wat geraspte kaas.

 

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven

Ovenschaal

  Laden…