Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Boerenkool ovenschotel met gehakt en roomkaas

Boerenkool ovenschotel met gehakt en roomkaas
Hoofdgerecht 4 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

Tijdens de gure herfstdagen is er niets zo fijn als een warme maaltijd op tafel. Om je in de avond een hoop tijd te besparen is deze makkelijke boerenkool ovenschotel met gehakt en roomkaas een hele fijne uitkomst. Lees je mee voor het recept?

Boerenkool ovenschotel met gehakt en roomkaas

Ingredienten

300 gram boerenkool

500 gram aardappelen

300 gram (runder)gehakt

100 gram roomkaas

1 flinke el mosterd

1 groente bouillionblokje

1 klein blikje tomatenpuree

1 rode ui, fijngesneden

2 tenen knoflook, fijngesneden

geraspte kaas

peper en zout

ghee of roomboter om in te bakken

optioneel: gehaktkruiden

Bereidingswijze

Doe de boerenkool, aardappelen en het bouillonblokje in een grote pan met water en kook totdat de boerenkool gaar is en de aardappelen zacht. Giet af, voeg de roomkaas en mosterd toe en stamp met een stamper tot een boerenkool stamppot. Zet apart.

Verwarm wat ghee of roomboter en fruit hierin de knoflook en rode ui. Voeg het gehakt toe en rul het geheel. Voeg vervolgens ook het blikje tomatenpuree toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat gehaktkruiden. Schep het gehakt in een ovenschaal en schep hier vervolgens de boerenkool stamppot overheen. Maak af met wat geraspte kaas.

*Je kunt de ovenschotel van te voren klaarmaken en vervolgens voor circa 20-25 minuten in de voorverwarmde oven plaatsen (180 graden).

**Je kunt er ook voor kiezen om de ovenschotel direct in de oven ze plaatsen.
 
Eetsmakelijk!
 
 

Ingredienten

  Laden…