NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 050 - 3017166 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Tijdens de gure herfstdagen is er niets zo fijn als een warme maaltijd op tafel. Om je in de avond een hoop tijd te besparen is deze makkelijke boerenkool ovenschotel met gehakt en roomkaas een hele fijne uitkomst. Lees je mee voor het recept?
Boerenkool ovenschotel met gehakt en roomkaas
Ingredienten
300 gram boerenkool
500 gram aardappelen
300 gram (runder)gehakt
100 gram roomkaas
1 flinke el mosterd
1 groente bouillionblokje
1 klein blikje tomatenpuree
1 rode ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
geraspte kaas
peper en zout
ghee of roomboter om in te bakken
optioneel: gehaktkruiden
Bereidingswijze
Doe de boerenkool, aardappelen en het bouillonblokje in een grote pan met water en kook totdat de boerenkool gaar is en de aardappelen zacht. Giet af, voeg de roomkaas en mosterd toe en stamp met een stamper tot een boerenkool stamppot. Zet apart.
Verwarm wat ghee of roomboter en fruit hierin de knoflook en rode ui. Voeg het gehakt toe en rul het geheel. Voeg vervolgens ook het blikje tomatenpuree toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat gehaktkruiden. Schep het gehakt in een ovenschaal en schep hier vervolgens de boerenkool stamppot overheen. Maak af met wat geraspte kaas.
*Je kunt de ovenschotel van te voren klaarmaken en vervolgens voor circa 20-25 minuten in de voorverwarmde oven plaatsen (180 graden).
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad