Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Bloemkoolsteak uit de oven

Bloemkoolsteak uit de oven
Hoofdgerecht 4 porties 30 minuten voorbereiden
Voorbereidingstijd:
30 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • uienpoeder
  • tahin
  • chilivlokken
  • tuinkers

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op grillstand op 250 graden.

2. Snij de bloemkool in steaks. Dit doe je door de bloemkool op een snijplank te leggen met de onderkant naar beneden op de snijplank. Snij de bloemkool doormidden over de stam en snij er vervolgens plakken van ca. 5 centimeter dik van. Uit 1 bloemkool haal je ongeveer 4 mooie steaks (afhankelijk van hoe groot je bloemkool is). De rest van de bloemkool kun je gebruiken voor bloemkoolrijst, geroosterde roosjes of in een ander gerecht.

3. Leg de bloemkoolsteaks op een bakplaat bekleed met bakpapier, vet in met olijfolie en strooi er naar smaak, peper, zout, paprikapoeder en uienpoeder over aan beide kanten.

4. Bedek de steaks met aluminiumfolie en zet ze 10 minuten onder de grill. Haal daarna het folie eraf en grill ze nog 5-10 minuten tot ze gaar zijn.

5. Serveer met een beetje tahin erover, wat chilivlokken en tuinkers. Eet smakelijk!

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven

Ovenschaal

 

  Laden…