Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Bloemkool gebakken uit de oven

Bijgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij, Lactosevrij 4 porties 30 minuten voorbereiden 30 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
30 minuten
Kooktijd:
30 minuten
Totale tijd:
60 minuten
Aantal porties:
4

1 bloemkool, 2-3 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper

Oven op ± 200° C – Hetelucht op 180° C ( Kan hoger of lager dat ligt aan je oven dus let tussendoor op de bloemkool). Snijd de bloemkool in plakken van ± 1 centimeter dik. Leg op het met bakpapier beklede bakplaat.
Leg de bloemkool er in één laag op,(gebruik 2 bakblikken als je een grote bloemkool hebt) de schijven (schijfjes) mogen elkaar niet overlappen. Strooi er zout en flink wat peper overheen en dan sprenkel je er rijkelijk olijfolie over. Zet in de voorverwarmde oven. Bak voor ongeveer 50 minuten.
 

Serveertips
Ik heb het geserveerd met aardappelpuree uit de knijper en plakjes kipfilet. Hou je van knoflook? Doe er dan eens een paar knoflookteentjes tussen, (ongepeld) heel verrassend en heel lekker. Of strooi er eens wat kaas over.

Ingredienten

  1. Biologische Olijfolie extra vergine (Salvagno, 500 ml)
  2. Biologische Bloemkool (per stuk)

    Biologische Bloemkool (per stuk)

    Normale prijs:   3,49

    Special Price   2,52

  3. Biologische Zwarte Peper Gemalen (Het Blauwe Huis, 20 gram)
  4. Biologisch Zeezout (De Nieuwe Band, 1000 gram)
  Laden…