NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2. Snijd met een scherp mes de onderkant van de selderijharten. Schil de buitenste stengels; houd de harten heel. Snijd de uiteinden bij, zodat de harten 12–15 cm lang zijn. Snijd ze in de lengte in vieren en dan dwars doormidden.
3. Zet een steelpan op middelhoog vuur en doe er een scheut olie in. Voeg ui en pancetta toe, bak een paar minuten, tot de ui zacht is.
4. Voeg de bleekselderij toe en smoor ze tot ze zacht zijn. Zet intussen een andere pan met een scheut olie op het vuur. Voeg knoflook en het venkelzaad toe. Als de knoflook bruin is, doe je de tomaten erbij.
5. Vul het blikje met water, voeg dat met de laatste restjes tomaat toe, met wat zout en peper. Kook de saus een halfuur, tot-ie ingekookt en dik is. Als de bleekselderij zacht is, neem je het deksel eraf en laat de ingrediënten iets bruinen op de bodem van de pan.
6. Vet een ondiepe ovenschaal van 20 x 20 cm licht in en spreid wat tomatensaus over de bodem. Verdeel hierover een derde van de stukken bleekselderij. Bedek ze met meer tomatensaus, wat tijm en flink wat parmezaan. Maak nog een laag; eindig met de laatste tomatensaus en lekker veel kaas. Strooi er zout en peper over.
7. Bak 20 minuten in de oven – of tot de bovenkant lekker krokant is.
Oven
Ovenschaal