NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingrediënten
Bereidingswijze
1. Blancheer de zuurkool en laat deze in een vergiet uitlekken.
2. Braad het in stukken gesneden vlees ca. 15 minuten aan in boter. Daarna wat laten afkoelen in een schaal.
3. Bak in het bakvet de in kleine stukjes gesneden uit glazig. Voeg hierna de bloem toe, stevig doorroeren. Hierna de bouillon, tomatenpuree, wodka en de wijn erbij voegen (wijn met kleine scheutjes) en flink doorroeren tot een vrij stevige saus. Op laag vuur eventjes laten doorpruttelen.
4. In een vuur-vaste schaal de zuurkool leggen, het vlees erbo-venop, de (verwarmde) rookworst in schijfjes snijden en er bovenop leggen.
5. Daarna de appel schillen, in dunne partjes snijden en ook erbo-venop. Hierop de in stukjes geknipte rauwe ham leggen. Over dit alles de saus gieten, deksel erop en minstens 2 tot 3 uur in de oven op ca. 150 graden. Af en toe doorscheppen.
ATTENTIE: dit gerecht dient 2 tot 3 dagen van tevoren te worden klaargemaakt (hoe vaker opgewarmd, des te lekkerder is het). Erbij: aardappelpuree en een goed glas rode wijn.
Ovenschaal