Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Beau's Kerstrecept: Gevulde Appels

Beau's Kerstrecept: Gevulde Appels
Nagerecht 4 porties
Aantal porties:
4

Dit heerlijke dessert voor gevulde appels met havermout en noten is een gerecht waar iedereen nog wel een plekje voor kan vinden!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 4 appels
  • 100 gram havermout
  • 50 gram noten, fijngehakt
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el roomboter of ghee, gesmolten
  • 1 el kaneel
  • garnering: gesmolten witte en/of pure chocolade.

*Extra lekker: serveer met een bolletje ijs, yoghurt of slagroom!

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.  Verdeel de havermout over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet dit voor circa 5 minuten in de oven. Zet hierna apart.
  • Snijd de bovenkant van de appel en hol de appel uit. Meng de havermout, boter, noten, kaneel en suiker door elkaar. Vul de appels met het mengsel.
  • Zet de appels in de ovenschaal en zet voor circa 30 minuten in de oven totdat ze zacht zijn.
  • Smelt de chocolade au bain marie en swizzle hiermee over de appels. Serveer met een bolletje ijs, yoghurt of slagroom. Eet smakelijk!

Ingredienten

  Laden…