Deze bananenmuffins zijn ideaal om als verantwoord tussendoortje te eten. Ik maak ze regelmatig en neem ze mee naar mijn werk. Extra lekker is nog om er een laagje notenpasta overheen te smeren. Maar zonder zijn ze ook gewoon heel erg lekker! Benieuwd? Lees dan snel verder!
ingrediënten
200 gram amandelmeel
50 gram roomboter of ghee, gesmolten + extra voor invetten muffinvorm
3 tl wijnsteen bakpoeder
3 bananen
2 eieren
1 el kaneel
een drupje vanille extract
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de muffinvorm in.
Prak de bananen tot een papje en meng samen met de roomboter en vanille extract door elkaar in een kom. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag. Voeg het amandelmeel, bakpoeder en kaneel toe en mix alles goed door elkaar.
De vormpjes kunnen nu gevuld worden! Zet de muffins voor circa 35-45 minnuten in de oven.
Enjoy!
Tip: als de muffins te bruin worden aan de bovenkant, kun je er een bakpapiertje overheen leggen.
Hartelijke groet,
Beau