Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Bananenbrood

Bananenbrood
Tussendoor

Dit is zo'n recept dat zelfs jij kunt maken. Het is onwijs makkelijk en hartstikke verantwoord. De gemixte noten geven het brood een lekkere crunch en de stukjes chocolade zorgen voor een heerlijke smaaksensatie. Lees je mee voor het recept?

ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 50 gram speltmeel
  • 50 gram dadels
  • 30 gram gemixte noten, fijngesneden
  • 30 gram pure chocolade, fijngesneden
  • 20 gram goji bessen
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • kokosolie of ghee, invetten cakevorm

bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in met wat kokosolie of ghee. 

Vermaal de havermout in de keukenmachine tot meel. Voeg de bananen en dadels toe en mix tot een glad mengsel. Klop de eieren luchtig en voeg ook deze toe aan het beslag. Voeg de kaneel, bakpoeder en speltmeel toe en mix goed door elkaar. Spatel de goji bessen, gemixte noten en de fijngesneden chocolade door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en zet voor circa 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en geniet van je zelfgemaakte bananenbrood!

 

Serveertip: een sneetje bananenbrood is heerlijk met een beetje notenpasta of honing.

 

Hartelijke groet,

 

Beau

Ingredienten

Extra benodigdheden

cakevorm keukenmachine
  Laden…