Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Auberginesalade

Bijgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij, Lactosevrij 2 porties
Aantal porties:
2

6-8 mooie blaadjes kropsla (½ krop)

1 aubergine van ± 250 g

50 g verkruimelde geitenkaas.

1 eetl olijfolie

zout

2 eetl geroosterde pijnboompitten

Voor de vinaigrette:

1 uitgeperste knoflookteen

peper en zout

4 eetl olijfolie extra vergine

2 theel mosterd

½ eetl gembersiroop

1 eetl appelazijn

 
Was de blaadjes kropsla, droog ze en verdeel ze over twee borden. Snij de aubergine in ronde dunne plakken en zet ze bestrooid met zout 15 minuten in een vergiet, zodat het bittere vocht eruit kan trekken. Spoel de plakken aubergine af, dep ze droog, haal ze door de olijfolie en rooster ze lichtbruin in een koekenpan. Schud in een schone jampot met deksel de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar. Verdeel de warme plakken aubergine over de sla en strooi er de pijnboompitten en geitenkaas overheen. Sprenkel voor het serveren de vinaigrette over de salade.

Ingredienten

  Laden…