Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Aubergine-rookworst ovenschotel

Hoofdgerecht 4 porties 15 minuten voorbereiden 50 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
50 minuten
Totale tijd:
65 minuten
Aantal porties:
4

2 uien, ½ kilo aubergine, ¾ kilo aardappelen (heerlijk met rode aardappelen), 40 gram bloem, 40 gram boter, ¼ liter vleesbouillon van tablet, ¼ liter melk, zout & peper, nootmuskaat, 1 bakje kruidenroomkaas (minimaal 100 gr), 2 teentjes knoflook, 2 rookworsten

De in plakken gesneden aardappelen (afhankelijk van het soort aardappel) met schil 10 minuten koken. Verwarm de oven voor op 200 graden. De in schijven gesneden uien even bakken en in een ingevette ovenschaal leggen. De rookworsten uit de verpakking halen en in plakken snijden en in de ovenschaal op de laag uien leggen. De aubergine in schuine plakken snijden, om en om even bakken en op de rookworst leggen. De aardappelplakjes in lagen erboven op leggen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag worst. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem bij en roer met een garde tot er een egale roux ontstaat. Voeg steeds een beetje melk en bouillon toe en blijf het geheel glad roeren. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg tenslotte de roomkaas en geperste knoflook toe. Schenk de saus over de laag rookworst en zet de ovenschaal in het midden van de oven. Bak het gerecht in circa 45 minuten goudbruin. Lekker met appelmoes!

Ingredienten

  Laden…