Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Asperges naturel met een toefje microgroenten

Asperges naturel met een toefje microgroenten
Hoofdgerecht 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 1 pakje boerenham
  • 1 klontje roomboter
  • toefje peterselie
  • 4 hardgekookte eieren
  • een toefje radijsscheuten

 

Bereidingswijze

1. Zet de asperges in koud water en ververs het water regelmatig. In een paar uur tijd zuigen de scheuten zich vol water waardoor ze weer mals en sappig worden.

2. Schil de asperges met een dunschiller vanaf ongeveer drie cm onder het kopje naar het uiteinde toe. Snij de uiteinden, die een beetje houtig zijn, eraf. Leg de schillen en afgesneden kontjes op de bodem van een ruime pan. Leg een schone en goed uitgespoelde theedoek op de schillen en kontjes om die gescheiden te houden van de aspergescheuten. Leg de scheuten op de theedoek en vouw de theedoek dicht.

3. Giet zo veel water in de pan dat de asperges volledig onder water staan. Voeg 20 g zout toe. Sluit de pan en breng het water aan de kook. Draai het vuur lager zodat het water nog net borrelt en laat de asperges (afhankelijk van de dikte) 4 tot 8 minuten tegen de kook aan garen. Haal de pan dan van het vuur en laat de asperges nog 15 minuten doorgaren. Controleer of de asperges gaar zijn door met een vork in het ondereinde te prikken. Ondervindt de vork geen weerstand, dan is de asperge perfect gaar. Til met de theedoek de asperges uit het water en laat ze uitlekken.

4. Traditioneel worden deze asperges geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers die er ook nog een beetje nootmuskaat over doen.

En.....smullen maar!

Ingredienten

Extra benodigdheden

Theedoek

  Laden…