NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Het vliesje, dat er bij de witte rijst afgeslepen is, zit er nog om. Vandaar dat er een kleurverschil bestaat tussen de twee varianten rijst.
Zilvervliesrijst heeft een wat nootachtiger, steviger smaak. Witte rijst is neutraler. Een belangrijk voordeel van zilvervliesrijst is het behoud van voedingstoffen en vezels. Veel gezonder dus.
De korrel van de ronde zilvervliesrijst neemt veel vocht op en wordt door het koken smeuig. Heerlijk als basis voor bijvoorbeeld risotto of sushi. Gebruik ongeveer 75 g per persoon. Spoel de rijst. Voeg 2 keer de hoeveelheid water toe. Breng aan de kook en laat 45 minuten koken. Bewaaradvies: koel, droog en goed afgesloten bewaren.
Allergieinformatie | geen koemelk, geen kristalsuiker, geen tarwe, geen zout, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch |
---|