NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Quinoa is geen graansoort, maar de korrels lijken op graankorrels en worden ook op die manier in de keuken gebruikt. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. Quinoa is glutenvrij en dus geschikt voor mensen met coeliakie.
Deze quinoa is afkomstig uit de provincie Chimborazo in Ecuador. De coöperatie telt enkele tientallen communities van bij elkaar honderden boeren die quinoa verbouwen en verhandelen via de coöperatie. Al duizenden jaren wordt quinoa geteeld als voedingsgewas. Het wordt gezaaid in november-december en de oogst vindt plaats van maart tot juni, afhankelijk van de variëteit en de hoogtemeters van de boerderijen. Deze quinoa heeft een nootachtige smaak en is een prima vervanger voor rijst, pasta of aardappelen. Spoel voor bereiding de quinoa nogmaals om bittere smaak uit te sluiten. Gebruik per persoon ongeveer 75 g en voeg 2 keer zoveel water of bouillon toe. Na 10 minuten zachtjes koken de quinoa nog 10 minuten afgesloten laten staan.
Ingrediënten | Quinoa*, * = Biologisch |
---|---|
Allergieinformatie | geen koemelk, geen kristalsuiker, geen tarwe, geen zout, glutenvrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch |