NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Bestel hieronder biologische pasta en pastasaus. We hebben een ruime keuze aan pastasoorten op basis van tarwebloem, volkorenmeel en speltmeel. Ook vind je hier een aantal pastasauzen. Al onze pastasauzen staan onder de subcategorie Italiaans. Zoek je een specifiek product? Gebruik dan de zoekfunctie.
In ons assortiment hebben we gedroogde en verse pastasoorten. Pastadeeg bestaat grotendeels uit harde granen en water. In het deeg van verse pasta zitten vaak ook biologische eieren. We hebben pasta’s van de granen spelt, gierst, (volkoren)tarwe en de oerspelt emmer. Daarnaast hebben we pasta’s met als hoofdbestandsdeel zwarte rijst, linzen kikkererwten. De pastasoort gnocchi bestaat grotendeels uit aardappel.
Je vind in onze online winkel ook tricolore pasta. Dit is pasta in de kleuren van de Italiaanse vlag. Voor de rode en groene kleur is er aan het pastadeeg spinaziepoeder en tomatenpoeder toegevoegd.
We hebben twee soorten glutenvrije pasta’s in ons assortiment van Lieke is vrij. Deze pasta’s zijn niet op basis van tarwemeel maar gemaakt van maismeel, boekweitmeel, quinoameel en/of rijstmeel. Om de glutenvrije pasta's te vinden klik je aan de linkerzijde in de navigatiebalk op allergieinformatie. Of zoek in de zoekfunctie naar Lieke is vrij. Met de pasta’s van Lieke is vrij kan je met een glutenallergie ook genieten van een pastagerecht.
Een bijzondere aanvulling op ons assortiment zijn de pasta’s van JIMINI’s. Deze pasta’s bestaan uit durumtarwe, gedroogd eiwit en… gemalen buffalowormen! Je hoeft bij JIMINI’s fussili pasta voor een volwaardige maaltijd geen eiwitten uit vlees of plantaardige vervangers toe te voegen. De pasta bestaat dankzij de insectenmeel al voor 18.7% uit eiwit. Bekijk hier alle producten op basis van insecten van JIMINI’s.
Pastadeeg wordt in verschillende vormen gesneden en versneden. De vorm van de pasta bepaald namelijk de smaakbeleving. Fusilli, een spiraalvormige pastasoort, houdt bijvoorbeeld dankzij de fijne groeven meer saus vast dan spaghetti. Italianen kiezen daarom aan de hand van de saus de pastasoort uit.
Wij hebben de pastasoorten spaghetti, liguine, macaroni, fusilli, orzo, penne, tagliatelle, gnocchi, tortelli, tortellini, tagliolini en lasagnebladen in ons assortiment. Bekijk hierboven al onze biologische pasta’s.