Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Persoonlijk en dichtbij in Groningen en Drenthe
Dagvers vaak direct van de boer
GRATIS gekoelde bezorging
Afdelingen
Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Navigatie
  1. Allergieinformatie: geen koemelk
Herkomst
  1. Nederland (19)
  2. Overige landen (7)
  • GRATIS BEZORGING
    in (groot deel van) Groningen&Drenthe
  • Uniek: EKOpunten
    2,5% korting (bij bestelling vanaf €60,-)
  • Klanten geven ons een 9,0
  • Geef een REVIEW van dit artikel en verdien 3 EKOpunten (€ 0,75)
    Na goedkeuring, minimaal 10 woorden gebruiken s.v.p.

Huidige afdeling:

Vleeswarenbeleg

Bestel hier je biologische vleeswaren. De vleeswaren in onze winkel zijn allemaal gemaakt van 100% biologische rund-, kip-, lams- of varkensvlees. We hebben diverse gebraden en gekookte vleeswaren in onze online winkel die heerlijk zijn op een boterham. Ook verkopen we gesneden en hele gekookte en gedroogde worsten.  

Zoek je een specifieke soort vleeswaren, zoals biologische palingworst of chorizo? Gebruik dan de zoekfunctie.

  1. 1
  2. 2
  1. 1
  2. 2

Toen en nu

Vroeger werden vleeswaren gemaakt om vlees langer houdbaar of eetbaar te maken. Een voorbeeld hiervan is katenspek. De naam komt van het Duitse woord ‘Kate’, wat een eenvoudige woning was. In deze katen woonden in Duitsland veel dagloners. De dagloners konden geen vlees veroorloven en daarom gingen ze in hun woningen spek roken. Het gerookte spek werd daarom katenspek genoemd.

Tegenwoordig worden er nog steeds veel vleeswaren gemaakt omdat de verschillende manieren van conserveren, zoals koken en drogen, heerlijke smaken opleveren. In België en Frankrijk heb je zelfs speciale slagerijen, ook wel charcuteries genoemd, waarin ze alleen worsten en luxe vleeswaren verkopen. In onze winkel heb je ook veel keuze. Biologische palingworst, leverworst, paté, je kan het allemaal bij ons bestellen!

Biologische vleeswaren uit Spanje

We hebben ook vleeswaren die traditioneel uit specifieke landen komen. Denk hierbij aan de serannoham en chorizo uit Spanje. De serannoham is een rauwe ham die oorspronkelijk uit de Spaanse bergachtige regio Andalusië komt. De zoute ham werd daar gedroogd in de berglucht. Hier komt ook de naam vandaan want ‘Serrano´ betekend berg of gebergte in het Spaans. Serranoham wordt tegenwoordig gemaakt van een speciaal gefokt varkensras uit Spanje. Serannoham is lekker op brood met roomkaas maar ook heerlijk als antipasto in combinatie met meloen.

Ook heb we de Spaanse chorizo in ons assortiment die oorspronkelijk komt uit de Spaanse regio Extremadura. Deze worstsoort van varkensvlees heeft een rode kleur dankzij paprikapoeder. De paprikapoeder zorgt niet alleen voor de kruidige smaak en rode kleur. Het specerij zorgt ook door etherische oliën voor een betere houdbaarheid. Andere belangrijke smaakmakers zijn oregano, knoflook, suiker en zout. Chorizo is lekker als broodbeleg maar is ook een echte smaakmaker in stoofschotels.

Biologisch uit Italië

Ook hebben we vleesproducten in ons assortiment van het Italiaanse bedrijf Fumagalli. Zij maken in Lariano ten zuidoosten van Rome, heerlijke vleeswaren. We verkopen onder andere pancetta, salami en prosciutto van het Italiaanse bedrijf. De worsten zijn gemaakt van heerlijk kwaliteitsvlees. De varkens krijgen veel tijd om te groeien waardoor het vlees een volle smaak en hogere voedingswaarde krijgt. Het vlees wordt volgens een authentieke ‘dolci’ (zachte) methode bewerkt, rustig gerijpt en tenslotte met de hoogste standaarden voor hygiëne verwerkt. De Italiaanse vleeswaren zijn heerlijk als beleg op brood of op een pizza. Bekijk hierboven ons aanbod aan biologische vleeswaren.

 

avaiable in the app store
  Laden…