NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Bestel hier je biologische rijstwafels en crackers. Onze rijstwafels en crackers zijn lekker als lunch en als een gezond tussendoortje. Ook vind je hier biologische knäckebröd, roggebrood en gekruide crackers die heerlijk zijn voor bij de borrel. Heb je een glutenallergie? We verkopen hier ook biologische crackers die passen in een glutenvrij dieet.
Na de oogst wordt rijst gepeld. Vervolgens wordt het rijst gemengd met andere grondstoffen zoals zout, mais of zaden. Dit mengel wordt vervolgens in een mal gedaan, onder hoge druk gezet en verhit. Door de hitte en druk gaan de rijstkorrels poffen. Omdat de rijstkorrels niet kunnen ontsnappen wordt het rijst in de vorm van de mal gedrukt en ontstaat er een rijstwafel.
Rijstwafels worden vaak gegeten omdat ze gezond zijn. Ze bevatten namelijk weinig calorieën maar ook weinig voedingstoffen. Je kan rijstwafels bedekken met allerlei lekkere beleggen. Probeer bijvoorbeeld eens rijstwafel met hummus, ei en avocado, pindakaas of een plakje kipfilet of kaas.
Crackers worden gemaakt van deeg dat erg kort en heet in de oven worden gebakken. Vervolgens worden de gebakken crackers gedroogd. Crackers bevatten hierdoor bijna geen water en zijn lekker krokant. Een voordeel van crackers is dat ze lang houdbaar zijn. Ook hebben ze vaak een milde smaak waardoor je ze zowel zoet als hartig kan beleggen.
We hebben onder andere crackers voor bij de borrel van Biocracker en knäckebröd van Ekoland in ons assortiment. Ook verkopen we glutenvrije crispbread en knäckebröd van Le Pain de Fleurs. Deze crackers zijn niet gemaakt van tarwemeel maar van onder andere boekweit- en kastanjemeel.
We hebben ook twee streekproducten in ons assortiment. Dit zijn Groningse knappertjes en Fries roggebrood.
Knappertjes zijn hele dunne ronde crackers en zijn bedacht door bakker Wieringa uit het Groningse Wildervank. De knappertjes van bakkerij Wieringa hebben al sinds 1933 dezelfde ingrediënten. Dit zijn bloem, water, gist en zout. Ze danken hun naam de tikkend geluid die ze maken tijdens het afkoelen. Ook is dat geluid te horen wanneer je een hap uit de cracker neemt.
We hebben naast volkoren roggebrood ook fries roggebrood in ons assortiment. Roggebrood is bekend in heel Nederland maar heeft per provincie een ander recept en bakmethode. Roggebrood wordt eigenlijk niet in de oven gebakken maar meer gegaard. Fries roggebrood wordt op een lage tempratuur gebakken voor gemiddeld 15 uur. Ook heeft het een zoetere smaak dan bijvoorbeeld Brabants roggebrood. Bekijk hierboven ons assortiment aan roggebrood, crackers en rijstwafels.