NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Winkel hier onze biologische vleeswaren. We hebben verschillende gebraden en gekookte vleeswaren in onze online winkel. Ook vind je hier (gesneden) gedroogde en gekookte worstsoorten. Al onze vleeswaren zijn gemaakt van 100% biologische varkens-, kip-, lams- of rundvlees.
Ben je op zoek naar specifiek product zoals authentieke biologische salami of chorizo? Gebruik dan de zoekfunctie.
Biologische palingworst, leverworst, paté, je kan het allemaal bij ons bestellen! Vleeswaren of charcuterie werden vroeger gemaakt om vlees langer te kunnen bewaren. Katenspek werd vroeger bijvoorbeeld gemaakt door dagloners die geen vers vlees konden veroorloven. Zij gingen in hun Duitse ‘Kate’, een eenvoudige woning, spek roken. Hier komt de naam katenspek vandaan. Tegenwoordig worden vleeswaren nog steeds gemaakt omdat de verschillende manieren van conserveren, zoals koken en drogen, heerlijke smaken opleveren.
We hebben in ons assortiment vleeswaren van het Italiaanse bedrijf Fumagalli. Zij maken in Lariano ten zuidoosten van Rome, heerlijke pancetta, salami en prosciutto. De worsten zijn gemaakt van kwaliteitsvlees. De varkens krijgen veel tijd om te groeien. Hierdoor krijgt het vlees een volle smaak en hogere voedingswaarde. Het vlees wordt volgens een authentieke ‘dolci’ (zachte) methode bewerkt, rustig gerijpt en tenslotte met de hoogste standaarden voor hygiëne verwerkt. De vleeswaren zijn heerlijk als voorgerecht, op brood, pizza of door de pasta.
Naast Italiaanse producten vind je hier ook traditionele Spaanse vleeswaren. We hebben serranoham en chorizo in ons assortiment.
Serannoham is een rauwe ham en komt oorspronkelijk uit de Spaanse bergachtige regio Andalusië. Daar werd de zoute ham gedroogd in de berglucht. Hier komt ook de naam vandaan. Serrano betekend namelijk berg of gebergte in het Spaans. Tegenwoordig wordt serranoham gemaakt van een speciaal gefokt varkensras uit Spanje. Serannoham is heerlijk als antipasto op zichzelf of in combinatie met meloen.
Chorizo komt uit de Spaanse regio Extremadura. De worstsoort van varkensvlees heeft een rode kleur dankzij paprikapoeder. Dit ingrediënt zorgt niet alleen voor de kruidige smaak en rode kleur, maar ook zorgen de etherische oliën van paprika voor een betere houdbaarheid. Andere belangrijke smaakmakers zijn oregano, knoflook, suiker en zout. Chorizo is lekker als broodbeleg maar ook in stoofschotels. Bekijk hierboven ons aanbod aan biologische vleeswaren.