NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Matcha is afkomstig van dezelfde plant als gewone groene thee (Camellia Sinensis). Het wordt echter anders verbouwd dan groene thee. De theestruiken worden ongeveer 20-30 dagen voor de oogst afgedekt, om contact met direct zonlicht te voorkomen.
De schaduw stimuleert een toename van de chlorofyl-niveaus, die de bladeren verandert in een donkere groene kleur en de productie van aminozuren verhoogt.
Na het oogsten worden de steeltjes en de nerven uit de bladeren verwijderd. Ze worden dan tussen stenen vermalen tot een fijn, helder groen poeder, bekend als matcha.
Aangezien matcha een soort groene thee is, heeft het in feite dezelfde gezondheidsvoordelen.
Omdat matcha echter geconcentreerder is in antioxidanten, staat een enkel kopje matcha thee gelijk aan ongeveer 3 kopjes reguliere groene thee.
Herkomst | Overige landen |
---|---|
Ingrediënten | groene thee* (tencha* (42%), sencha* (9%), matcha* (2%)), limoen* (8%), zoethout*, citroengras* (7%), citroen mirte*, pepermunt*, zwarte peper*, gedroogd citroensap* (2%), guarana*, citroenolie*, citroenverbena*, citroenschil* en gember* |
Allergieinformatie | geen koemelk, geen kristalsuiker, geen tarwe, geen zout, glutenvrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch |