NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Witte asperges groeien onder de grond en hebben geen daglicht gezien wanneer ze worden gestoken. Dit verklaart de witte kleur.
Bereiding van asperges
Bij de bereiding van asperges is het van groot belang om ze voldoende te schillen. Dit kan gedaan worden met een speciaal aspergemesje of met een dunschiller voor groenten. Een onvoldoende geschilde asperge is draderig.
Ook is het belangrijk dat asperges niet uitdrogen. Thuis kan de asperge enkele dagen bewaard worden door ze in een afgesloten plastic zak en/of overdekt met een natte handdoek in de koelkast te leggen. Wil je asperges langer bewaren, dan kan je ze geschild en ongekookt invriezen. Als ze uit de vriezer worden gehaald dienen ze niet ontdooid te worden, maar ingevroren aan de kook te worden gebracht.
Asperges worden, afhankelijk van de dikte, in 8-10 minuten gaargekookt. Het beste gaat dit in een speciale aspergepan, waarin de asperges staande gekookt worden zodat de koppen niet onder water komen. Een gewone kookpan (met voldoende water zodat de stengels net onder water liggen) werkt ook goed. Een traditionele wijze van serveren is met ham en een gekookt ei. Heerlijk in combinatie met een lekkere witte wijn, bijvoorbeeld Elzas (Pinot Gris).
Herkomst | Nederland |
---|---|
Allergieinformatie | geen koemelk, geen kristalsuiker, geen tarwe, geen zout, glutenvrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch |