Actie: €2 korting op alle producten van Weleda!

Omdat Weleda en Natuurmonumenten een actie zijn gestart om Nederland weer in bloei te zetten, ontvang je van 17 maart tot en met 5 april 2016 €2 korting op alle producten van Weleda! In de EKONOOM winkel vind je bijvoorbeeld biologische plantenzeep, haarolie, hand- of dagcrème van het merk. Zelfzorggeneesmiddelen zijn uitgezonderd van deze actie.

Weleda actie korting

Bloemrijke gebieden verdwijnen
Voor elk verkocht product zal Weleda daarnaast een donatie aan Natuurmonumenten doen zodat zij nieuwe, bloemrijke natuur kunnen creëren door natuurgebieden aan te kopen. Bloemrijke gebieden zijn door bebouwing, versnippering van natuurgebieden en intensieve veeteelt bijna volledig verdwenen in Nederland. Dit gaat ten koste van de verscheidenheid aan planten en dieren die er leven. Om de bloemrijke gebieden te beschermen en verder te ontwikkelen sloegen Weleda en Natuurmonumenten in 2015 voor het eerst de handen in elkaar.

Gratis wandelrouteboekje aanvragen?
Met het in 2015 ingezamelde bedrag ontwikkelde en beschermde Natuurmonumenten maar liefst 103.433 m2 bloemrijke natuur. De ontwikkeling hiervan kwam de biodiversiteit ten goede: door de gebieden opnieuw gezond te maken, krijgen ook de bedreigde dier- en plantensoorten die er leven, zoals de kiekendief, de spreeuw, bijen en vlinders, een nieuwe kans. De meeste van deze gebieden zijn bovendien toegankelijk voor het publiek dankzij de prachtige wandelroutes die er voorzien zijn. De vijf mooiste routes zijn gebundeld in een 'bloemrijk wandelrouteboekje'. Dit boekje is vanaf 21 maart gratis aan te vragen via de websites van Natuurmonumenten en Weleda.

1 product kopen is 1m2 natuur beschermen
Ook dit jaar doneert de producent van natuurcosmetica per verkocht product een bedrag dat Natuurmonumenten in staat stelt om 1m2 bloemrijke natuur te beschermen en te beheren. Ook deze actie loopt van 17 maart tot en met 5 april 2016.