Merk van de week: Vivani chocolade

Wie houdt er nou niet van chocolade? De mensen van Vavavi hebben deze liefde omgezet in het maken van de lekkerste en meest duurzame chocoladeproducten. En dit al meer dan 100 jaar!aar nog een plekje hoger te eindigen! Ook willen wij iedereen bedanken die ons gesteund heeft door op ons te stemmen.

Naast het maken van de allerlekkerste chocolade, heeft Vivani nog een ander passie: ze investeren in een natuurlijke en gezonde manier van landbouw. Ze kopen alleen cacao en rietsuiker van bedrijven in Derde Wereld landen die geen pesticiden en chemische producten gebruiken. Zo dragen ze niet alleen bij aan meer gezondheid voor de chocoladeliefhebber, maar ook aan een gezondere omgeving in de landen waar de grondstoffen worden verbouwd. Daarnaast betalen ze daar een goede en eerlijke prijs voor, zodat de levensstandaard in die regio’s stijgt.

Wist je trouwens dat je (echt) blij wordt van chocolade? Naast dat een stofje dat phenylathylamine heet een stimulerend en euforisch effect heeft, maken we zelf ook endorfinen aan als we chocolade eten. Endorfinen stimuleren de opiaten die we van nature in ons lichaam hebben, waardoor we kalm en vrolijk worden.