Tijd voor de barbecue! Met deze basis tips kan het gewoon niet mislukken.

Tip 1: Direct of Indirect

Bij direct barbecueen leg je het vlees of vis boven het vuur, op het heetste gedeelte van de BBQ. Indirect barbecueen betekent dat je het vlees naast het vuur (minder heet) gaart.

 Tip 2: Houtskool of briketten

Houtskool is sneller heet maar veroorzaakt wel meer as en stof. Voor de reuk of smaak is er geen verschil

 

Tip 3: EHBO

Voorkom opkomende vlammen door het vlees goed af te deppen. Toch uitslaande vlammen? Bestrooi de kolen dan met zout en doe de deksel op de barbecue.

 

Tip 4: Kruisbesmetting

Leg nooit vlees door elkaar. Dek alles goed af en voorkom dat het vlees in de volle zon staat.

 

Tip 5: Schoonmaken

Maak de grill super heet en haal er dan een rauwe ui over. Leg anders de grill in het gras. Het vocht van het gras weekt alles los.

Bestel direct alles voor je biologische barbecue!