Heerlijke Hollandse tuinbonen met spek!


Een echte thuiskomer!


Ingredienten

  • 2 kg tuinbonen (vers (ca. 600 g, gedopt)
  • 75 g coppa di Parma
  • 1 el olijfolie (met knoflook-chilipeper)
  • 2 el majoraan (vers, fijngehakt)

Bereiding

  1. Snijd de coppa in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de coppa zachtjes uit. Schep de coppareepjes uit de pan en op een stukje keukenpapier. Schep de tuinbonen en de majoraan door het vet in de pan en voeg 3 el water en naar smaak zout toe. Leg de deksel op de pan en stoof de tuinbonen in ca. 8 min. zachtjes gaar.
  2. Breng de bonen op smaak met versgemalen peper en laat eventueel het vocht in de pan iets verdampen. Schep de tuinbonen in een schaal en strooi de coppa erover. Lekker met varkensvlees, burgers of slavinken.
  3. Tip: Vervang voor Hollandse tuinbonen, de coppa di Parma door gerookte spekblokjes. Bak met het spek ook een gesnipperd uitje mee.

Coppa di Parma lijkt qua smaak op parmaham, maar is iets vetter. Ideaal om uit te bakken en zo ook een perfecte combinatie met de tuinbonen.