• 1 bataviasla
  • 200g linzen
  • 20 kerstomaatjes
  • 100g pistachenootjes
  • 2 el kookvocht van kip
  • 10g boter
  • 2 el pittenolie
  • 2kl mosterd
  • 2 kipfilet
  • 2 el rode wijnazijn
  • 4 els olijfolie
  • 2kl honing
  • Zout
  • Peper

Bereiding

Stap 1 Giet de linzen af en laat ze afkoelen. Snij de kipfilet in blokjes. Zout de stukjes kip en bak ze vervolgens 5 minuten aan elke kant in een roestvrijstalen pan op een hoog vuur, met wat boter en olie. Plaats de stukjes kip op absorberend papier om het overtollige vet te verwijderen. Stap 2 Voeg wat water toe in de pan (nog steeds op een hoog vuur) en recupereer het vleesnat door met een houten spatel over de bodem te schrapen. Laat het vocht inkoken tot u een el saus overhoudt. Pel de pistachenootjes en hak ze grof. Stap 3 Meng in een grote kom de bataviasla met de linzen, kwartjes tomaat, blokjes kip en pistachenootjes. Maak een vinaigrette door het vleesnat van de kip te mengen met de mosterd, honing, rode wijnazijn, zout en peper. Voeg al mengend de olijfolie toe. Breng de salade op smaak en serveer ze onmiddellijk.