Spaghettipompoen van onze teler Galema (Marknesse)

 

Een pompoen met een grappige naam en een vreemd trekje:)

De spaghetti pompoen is echt een pompoen; een winterpompoen. Maar deze pompoen heeft wel een vreemd trekje:).... snij 'm open, kook 'm, en… de binnenkant komt eruit in lange dunne slierten. Vandaar de naam Spaghetti pompoen.

Volgens sommigen smaakt spaghetti pompoen nootachtig en ietwat zoet, anderen zullen zeggen dat het maar weinig smaak heeft. Dat kan een voordeel zijn! Je kunt het pittig kruiden of serveren naast pittig smakende salsas, gebruiken in fritatas, en zelfs in cakes. In een koolhydraatarm dieet kan het pasta vervangen. Het hele jaar door verkrijgbaar, maar het gemakkelijkst van de herfst tot in de winter.

De spaghettipompoen moet hard, glad en licht-gele zijn.  Rauwe doorgesneden spaghetti pompoen kan afgedekt met plastic 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Gekookte spaghetti pompoen-slierten kunnen 2 dagen, in een goed afgesloten doos i­n de koelkast bewaard worden.