Onze versleverancier
 
Elke nacht worden onze verse producten aangevoerd. Denk daarbij aan groente en fruit, zuivel, vleesvervangers, verse vis en vleeswaren. We bestellen deze producten precies op maat, volgens alle bestellingen van onze klanten. Zo kunnen we de beste verskwaliteit garanderen en houden we de verspilling van voedsel zeer beperkt.

In het seizoen houden we ervan om direct van de boer in te kopen. Deze week zijn dat bijvoorbeeld de asperges van Simon en Titus Galema in Marknesse. En natuurlijk de appels van Hans Poley, ook uit Marknesse.

We leveren een ruim assortiment in vers en daarvoor schakelen we ook een biologische groothandel in. Sinds onze start in 2001 is dat De Zaai-Ster in Leek. Dit bedrijf is overgenomen door Udea, zoals ik enkele weken geleden hier al heb gemeld. De afgelopen maanden hebben we ervaring opgedaan met Udea en die was niet altijd positief. Leveringen soms verre van compleet en enkele keren een tegenvallende houdbaarheidsdatum.

Vanaf volgende week gaan we onze verswaren inkopen bij Kroon, een andere biologische groothandel. Daarmee leveren we betere kwaliteit dan de afgelopen maanden. Het assortiment wijzigt daardoor enigszins. Dan heb ik het met name over de zuivel. Er verdwijnen enkele producenten en er komen nieuwe bij. In onze komende nieuwsbrieven lees je daar meer over.