Ons Groene zusje Kerstmenu.  Lokaal, makkelijk en heerlijk.

We schrijven blogs en delen interessante links op het gebied van groen en duurzaam leven en / of ondernemen. We delen tips en groene (biologische) recepten.  Voor Ekonoom hebben we wel een heel speciaal kerstmenu samengesteld.  

Uiteraard biologisch en met lekkere lokale producten. In de winter nog best een uitdaging. Sta er maar eens bij stil. We zijn zo langzamerhand erg verwend en gewend aan voedsel uit het buitenland. Gelukkig blijft er nog genoeg  lokaal lekkers over, wel zo duurzaam. Want wat je van ver haalt wordt ook duur betaald qua Ecologische voetafdruk.

wij zijn: @onsgroenezusje, trendwatcher van groene zaken. Wij kijken goed om ons heen, wat is groen, wie doen het subliem in het groene domein, welk bedrijf is bijzonder en duurzaam. Of waar zijn er leuke duurzame initiatieven. We ranken ook bedrijven, we bezoeken ze en geven een beoordeling aan de hand van een aantal groene criteria. We zijn onafhankelijk en hebben geen winstbelang.

Ons doel: het delen van pure inspiratie om het leven – door kleine stapjes – (een beetje) groener te maken. www.onsgroenezusje.nl

Lokaal Kerstmenu


Amuse:
Bitterballen van eenkoorn en geitenkaas

Voorgerecht:  
Spicey pompoen soep (vegetarisch)

Gerookte makreel mouse

Hoofdgerecht:
Boekweit risotto met paddenstoelen (Vegetarisch)

Bijgerecht:
Gegrilde groente
Boerenkool chips
Mayonaise home made
Verras me sla  met geroosterde bietjes en geitenkaas

Nagerecht:
Appelkruimel cheesecake met cognac
Bitterkoekjes parfait met kaneelroom