Driegangen diner tegen voedselverspilling tijdens het Noorderzonfestival (18-28 augustus)!'Eten is om op te eten!'


Reserveer een tafel in het pop-up statement restaurant bij de Puur Noord Nederland Foodtrailer. Reserveren kan! Doe dat bij de Puur Noord Nederland foodtrailer, of stuur een mail naar info@puurnoordnederland.nl.

Buitenmaatse producten, die niet passen binnen het schoonheidsideaal van de retail. Grillige weersomstandigheden die de kwaliteit van producten beïnvloeden. Kleine gaatjes in bladgewassen of lichte verkleuring kan er al voor zorgen dat enorme partijen producten worden afgekeurd. Op het Noorderzon festival zetten ze daarom een Pop-up Statement Restaurant neer. In dit restaurant wordt een biologische driegangenmaaltijd geserveerd van producten die anders weggegooid hadden moeten worden. Buitenmaatse producten, producten met een te korte 'tht' om uit te leveren aan klanten of producten die in een verkeerde verpakking terecht zijn gekomen. Met dit restaurant maken de initiatiefnemers een statement tegen voedselverspilling en inspireren ze bezoekers om ook hun steentje bij te dragen. Want: Eten is om op te eten, dat vind jij toch ook?

Dit jaar staat er een Puur Noord Nederland-foodtrailer. Vanuit deze mobiele keuken worden wederom de heerlijkste biologische, regionale gerechten geserveerd. De foodtrailer is aan de voorkant beplakt met plakjes Puur Noord Nederland-hout! Echt waar, er zijn kleine plakjes gezaagd van oude biologische perenbomen uit de boomgaard van Wim Stoker. De klimop uit de tuin van Puur Noord Nederland prei- en bonenteler Harm Teelken uit Elim (Drenthe), groeit langzaamaan langs de zijkant van de trailer. Het opbouwen gaat volgende week beginnen en vanaf donderdag 18 augustus barst het festival los. 11 dagen lang, tot zondag 28 augustus kan iedereen komen genieten van al dat lekkers.