Laten we de wereld gemakshalve verdelen in aanhangers van biologisch eten en mensen die liever kiezen voor “gangbare” voeding. Deze 2 kampen hebben het regelmatig met elkaar aan de stok.

Een mooi voorbeeld is een video van de supermarkt Coop in Zweden. Bij een Zweedse familie blijkt dat na overgang naar biologisch eten er veel minder gifstoffen in het bloed worden gevonden.
Inmiddels zijn er kritische geluiden over dit onderzoek. Het is o.a. niet wetenschappelijk, omdat 1 gezin een te kleine groep is. Daarnaast liggen alle gevonden waarden aan gifstoffen binnen de “gestelde normen”. 

Een groep wetenschappers in Amerika heeft in 2014 geconcludeerd dat de groei van de biologische sector is gebaseerd op misleidende reclame. Door angst te zaaien wordt er steeds vaker voor biologisch geteelde producten gekozen.
Allemaal moddergooien, als je het mij vraagt. Met “het grote geld” als drijfveer.

Mijn persoonlijke toekomstvoorspelling is dat de mensheid er in 2050 achter komt (via overtuigend wetenschappelijk bewijs, eindelijk!) dat het produceren van voedsel met behulp van gifstoffen een desastreuse uitwerking heeft gehad op ons milieu en onze gezondheid...

Maar ja, een helderziende ben ik niet. En jij?

Deel je mening op onze Facebookpagina!
 
Peter

PS Het Zweedse filmpje vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=oB6fUqmyKC8