Courgette

De courgette is familie van de komkommer en heeft een zachte, neutrale smaak. De courgette is het lekkerst als die nog klein en maximaal 30 cm (350 gram) lang is. In Nederland wordt vanaf 7 cm (50 gram) lengte geoogst. Een courgette heeft geen uitgesproken smaak van zichzelf, die moet vooral komen van de andere ingrediënten in een courgetterecept. Courgettes groeien in Nederlandse kassen en kunnen vanaf half juni ook in de volle grond worden uitgeplant.

Wat kan ik met courgette?

- plakjes op pizza - roerbakken met paprika, aubergine en knoflook - vullen met gehakt of rijst - ovenschotel van plakjes courgette en tomaat en eieren losgeklopt met geraspte kaas - (gepureerd) in soep - lange plakken bestrijken met olijfolie en grillen in de grillpan of op de barbecue - in lasagne - inleggen in azijn met kruiden etc.

Was courgette voor gebruik en snij het kroontje er af. Schillen is niet nodig, de witte zachte pitten kun je gewoon eten.

De courgette wordt gewoonlijk gekookt gegeten. Maar rauw of gebakken kan ook. Ook kun je een courgette in blokjes snijden en net als een augurk inleggen in azijn met kruiden.