Courgette
De courgette is familie van de komkommer en heeft een zachte, neutrale smaak. De courgette is het lekkerst als die nog klein en maximaal 30 cm (350 gram) lang is.
Lees meerNL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
De courgette is familie van de komkommer en heeft een zachte, neutrale smaak. De courgette is het lekkerst als die nog klein en maximaal 30 cm (350 gram) lang is.
Lees meerCranberry's komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. In Nederland groeien ze vooral op Terschelling
Lees meerVan Jurjen en Annechien Bruinsma van de Verte (Sexbierum).
Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool. Dit zijn de groenten van de volle grond.
"Zie ik er uit als een biologische teler?" Zo introduceerde Gerjan Snippe van Bio Brass uit Zeewolde zichzelf in een presentatie tijdens de Amsterdam Produce Show. Om de clichés kracht bij te zetten, toverde hij ook nog eens twee geitenwollen sokken uit zijn achterzak. "Als ik aan mensen vraag wat biologisch inhoudt, dan krijg ik toch nog vaak te horen: het is soms duur, het ziet er niet altijd mooi uit en er worden geen chemische gewasbeschermingsmiddelen toegepast, maar dat is zeker niet de basis van bio want er is juist zoveel meer!"
Lees meerKoolraap van onze teler Arenosa (Lelystad)
Koolraap behoort tot de familie van de kool. Deze dikbuikige knol groeit, in tegenstelling tot andere koolsoorten, onder de grond en doet het goed bij kaas en kaasgerechten, saucijzen, rookworst, ham en lamsvlees.
Sharonfruit is een veredelde kakisoort en lijkt op een vierkante tomaat.
Lees meerVandaag een heerlijk sinterklaasrecept om het feest rond sinterklaas nog leuker, lekkerder en gezonder te maken! Benieuwd? Lees meer!
Lees meerPalmkool, een klassiek ‘vergeten groente’ Cavolo Nero, een oud koolras uit Italie…smaakt iets pittiger dan onze boerenkool. te gebruiken als spinazie, in de stampot of in de soep. Het proberen waard!
Lees meerVroeger was pastinaak een zeer geliefde groente, het is een voorganger van onze winterwortel. Tegenwoordig rekenen we de pastinaak tot de ‘vergeten groenten’
Lees meerDe Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden.
Lees meer