Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Persoonlijk en dichtbij in Groningen en Drenthe
Dagvers vaak direct van de boer
GRATIS gekoelde bezorging
Afdelingen

Huidige afdeling:

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Zo aan het begin van een nieuw jaar kom je vaak berichten tegen over de resultaten van het afgelopen jaar. Op economisch vlak wordt dan meestal gesproken over groei. Als onze economie groeit gaat het goed met ons, daar komt het steeds op neer.

Daar kan je natuurlijk ook heel anders naar kijken!

Lees meer
Geplaatst in EKONOOM nieuws door Peter van Kampen

Geen btw op bio

09-11-2017 13:16

Biologisch eten lijkt duurder. Inderdaad, dat lijkt zo!

Lees meer
Geplaatst in EKONOOM nieuws door Peter van Kampen

Palm India

13-10-2017 14:20

Steun de kleinschalige biologische landbouw in India

en help arme biologische boeren oogsten

Lees meer
Geplaatst in EKONOOM nieuws door Peter van Kampen

Knolselderij

13-10-2017 13:51

Knolselderij

Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. De knol groeit voor een deel onder de grond en wijkt daarin af van zijn familieleden, de blad- en bleekselderij.

Lees meer
Geplaatst in EKONOOM nieuws door Peter van Kampen

Zappho

06-10-2017 11:30

Zappho (Galema Marknesse)
Een bijzondere courgette pompoen

Lees meer
Geplaatst in EKONOOM nieuws door Peter van Kampen

Pompoenstamppot

06-10-2017 08:44

Pompoenstamppot Het begint al echt herfst te worden. Tijd voor een toepasselijk recept, namelijk pompoenstamppot. Super eenvoudig, lekker en nog gezond ook. Lees je mee voor het recept?

Lees meer
Geplaatst in EKONOOM nieuws door Peter van Kampen

Fruitbeleg van de Nieuwe band

Deze week met 10 procent korting!

Misschien wel het allerlekkerste fruitbeleg. Dit fruitbeleg wordt namelijk op een ambachtelijke en pure manier maken en er zit maar liefst 70% fruit in.

Lees meer
Geplaatst in EKONOOM nieuws door Peter van Kampen

Frisse, knapperige bleekselderij

Met twee overheelijke recepten

Bleekselderij zijn de jonge, lichtgroene stengels van de selderijplant. Elke klassieke Italiaanse tomatensaus begint met het fruiten van het gouden trio: een fijngehakt uitje, worteltje en stengel bleekselderij. Tegenwoordig staat bleekselderij, met zijn frisse smaak, vooral bekend als saladegroente. Echter bleekselderij kan ook worden gebakken, gestoofd of gekookt.

Lees meer
Geplaatst in EKONOOM nieuws door Peter van Kampen

Bloemkool met blauwe kaas en kalkoen

Ingrediënten
300 g sour cream
1 eetlepel dijonmosterd
4 eetlepels gehakt bieslook
1 grote of 2 kleine bloemkolen
150 g blauwe kaas, bijv. roquefort
3 eetlepels zonnebloempitten, geroosterd
ca. 200 g gerookte kalkoenborst of ham
 
 
Bereiden
Meng de sour cream, mosterd en het bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
 
Snijd de bloemkool in roosjes. Breng licht gezouten water aan de kook, leg de bloemkoolroosjes erin en kook ze in een afgedekte pan beetgaar. Giet het kookvocht af.
 
Leg de bloemkool op een schaal. Sprenkel de dressing erover, strooi er verkruimelde kaas, zonnebloempitten en wat extra bieslook over. Serveer de salade (lauw of koud) met kalkoenborst.

Geplaatst in EKONOOM nieuws door Peter van Kampen

Bloemkool met gepeperde Parmezaanse olie

Een heerlijke gekruid hartig bloemkoolgerecht. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Makkelijk te maken. Een glaasje witte wijn (van Neleman) smaakt er ook goed bij! Lees meer

Lees meer
Geplaatst in EKONOOM nieuws door Peter van Kampen
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
avaiable in the app store
  Laden…