Hartige taart met heerlijk zoete bospeen. Echt smullen!

Makkelijk te maken en klaar in een handomdraai.

Ingrediënten voor 4 personen:

•6 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid •4 uien, gesneden •2 el olijfolie •1 bos bospeen, geschild en gesneden in plakken van ong 1 cm •3 eieren •400 g cottage cheese •1 bakje verse basilicum •Peper en zout

Bereiding

•Verwarm de oven voor op 220 graden •Vet de taartvorm in met een beetje olie •Bekleed de vorm met het deeg •Verhit de olijfolie in een pan en stoof hierin de uien zo’n 10 minuten zonder dat ze verkleuren •Voeg naar smaak peper en zout bij •Stoof in een andere pan, met water, de wortelen beetgaar in 6 minuten •Klop in een grote kom de eieren los en voeg peper en zout toe •Voeg de uien, de wortelen en de cottage cheese toe en roer alles door elkaar •Schep de blaadjes basilicum er door •Verdeel de vulling in de beklede taartvorm •Bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar, maar draai wel de oven na 15 minuten terug naar 180 graden.