Kwekerij Sjerps is een kleine wat aparte kwekerij waar een groot assortiment  zachtfruit wordt geteeld. Veel aardbeien, alle kleuren bessen, pruimen, grote zoete kersen, kiwibessen – en peulvruchten-  vullen de tuin.

Op de West-Friese zeeklei in Wijdenes teelt Richard Sjerps een grote variatie aan zachtfruit en peulvruchten. Wat ruim 25 jaar geleden begon met de teelt van wat aardbeien is uitgegroeid tot een kwekerij waar inmiddels vele verschillende fruitsoorten en peulvruchten staan. De kwekerij is 5 hectare groot en ligt in een echt fruitgebied.

Richard Sjerps teelt biologisch, wat onder meer inhoud dat de gewassen in de grond geteeld worden en niet bijvoorbeeld op een kunstmatig substraat. We bemesten met organische mest en vlinderbloemigen en gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen. Vruchtwisseling houdt de grond gezond.

De oogst is volledig handwerk. In het oogstseizoen zijn er dan ook veel jongeren op de tuin te vinden die het fruit plukken en voor een gezellige drukte zorgen.