Hoi,

Aangezien je de komende tijd regelmatig mijn gezicht en mijn berichtjes als gastblogster voor EKOnoom zal zien verschijnen, lijkt het mij wel zo gepast je eerst even te vertellen wie ik ben, waarom ik het zo leuk vind om voor je te schrijven en wat ik graag met je zou willen delen.

Ik ben Adrienne, 42 jaar en ik houd van mijn vriend Harold, “pantertje” Kiko, van sporten tot ik erbij neerval, de wereld ontdekken in ons camperbusje en van mijn keuken.

…want ik houd ook van eten! Heel veel. Ik droom recepten, verslind kookboeken en lees tot ik dubbel zie over voeding en gezondheid. In mijn vrije tijd sta ik het liefst in mijn sportschoenen of in mijn geliefde keuken om
gezond en lekker eten te maken voor mij en mijn wederhelft, alias “proefkonijn”, maar deel het ook graag met vrienden en familie. Goed eten in goed gezelschap; hoe mooi kan ’t leven zijn…

Ik heb altijd al plezier gehad in koken; mijn vader is gepensioneerd kok en
mijn moeder diëtiste dus dat is dan de paplepel denk ik. De verdere
verdieping ben ik pas gaan zoeken nadat in 2013 bleek dat ik een auto-immuunaandoening heb. Omdat ik geloof dat het lichaam zelf een groot herstellend vermogen heeft, heb ik toen besloten om mijn immuunsysteem zo optimaal mogelijk te gaan ondersteunen in de hoop dat het de strijdbijl zou begraven. Dit doe ik door mijzelf de meest waardevolle voedingsstoffen te gunnen, door veel te bewegen en de natuur op te zoeken. Tot nu toe gaat het goed en daar ben ik blij mee.

Hoewel de aanleiding is geboren uit noodzaak ben ik dankbaar voor de positieve wending die mijn leven heeft genomen vanaf dat moment. Ik zit vol energie, heb een heldere geest en een fit lijf en heb op de koop toe nog een ware passie in het leven gevonden.

En dat is dus voeding. Gezond, puur, onbewerkt, zo veel mogelijk biologisch en gevarieerde voeding maar niet te ingewikkeld want dat hoeft het niet te zijn. Echt niet…
En lekker, want dat gaat prima samen…..serieus…
En bovenal leuk….heel erg leuk…
en ik waarschuw je alvast: in mijn keuken staat een tekstbord die zegt: “never trust a skinny cook” en die heb ik gekregen van lieve mensen die regelmatig bij mij aan tafel schuiven ;)
Tja…ik heb nu eenmaal plezier in experimenteren….

Dit ben ik in een notendop. Vanaf nu gaat het over jou want jou inspireren is voor mij de kokosslagroom op de pompoentaart.

Ik heb je heel veel te vertellen en daarom ga ik voor je schrijven! Ik zou het namelijk super vinden wanneer jij je door mijn recepten geprikkeld voelt om je eigen keuken in te duiken.. of dat ik je praktische tips kan aanreiken waar je al tijden naar op zoek bent. Misschien zet ik je wel tot nadenken en krijg je daardoor net dat ene duwtje….
of ben je het niet met mij eens. Laat het me weten want ik weet zeker dat ik ook van jou kan leren!

Je hoeft niet lang te wachten op mijn volgende bericht…. waarin ik je hoop te verleiden met de geur en smaak van december en je ook nog een origineel idee voor pakjesavond opdoet! Ik zie je graag terug!

Pura vida! 

Adrienne