Ga je binnenkort op vakantie en heb je een lange autorit of vlucht voor de boeg? Met de biologische producten van Ekonoom maak je binnen no time heerlijke gezonde hapjes voor onderweg. Voor als je lekker in Nederland blijft: deze tips zijn ook uiterst geschikt voor een biologische picknick in het park! Alle producten voor deze recepten vind je bij ons in de webwinkel, dus neem snel een kijkje!

Havermoutmuffins

Havermoutmuffin

Havermout is helemaal hot en kan op allerlei manieren gebruikt worden. Deze havermoutmuffins zijn niet alleen supergezond, maar ook nog eens heel erg lekker!

Recept voor ca. 8 muffins
125 gram biologische havermout | 125 milliliter biologische amandelmelk | 2 eieren | 2 biologische bananen | 2 theelepels biologische kaneel | flinke hand biologische walnoten | 2 theelepels biologische bakpoeder | 1 eetlepel biologische kokosbloesemsuiker

Verwarm de oven voor op 190 graden. Voeg alle ingrediënten toe in een keukenmachine en maal kort totdat het mengsel vloeibaar is. Laat er gerust wat stukjes in zitten, dat is juist lekker! Houd een paar walnoten achter als topping. Schep het mengsel in de muffinvormpjes. Hak de walnoten fijn en strooi ze over het beslag. Bak de muffins in 30 minuten gaar. Heel gemakkelijk en lekker voor onderweg!

Bron: Chickslovefood

Wraps met zalm

Je hebt ze vast al eens als hapje gegeten, maar wist je dat deze wraps met zalm ook heel lekker zijn als tussendoortje voor in de auto?

Recept voor ca. 8 rolletjes
6 biologische tortillawraps | 1 bakje biologische crème fraîche (150 gram) | 75 gram sla | 400 gram biologische gerookte zalm in dunne plakken | biologisch citroensap

Besmeer de wraps met de crème fraîche. Leg de plakken zalm er overheen en besprenkel met citroensap. Verdeel wat sla over de wraps en rol stevig op. Wikkel de wraps in aluminiumfolie en laat minimaal een uur opstijven in de koelkast (een hele nacht is eigenlijk nog beter). Snijd de opgerolde wrap in plakken en rijg aan een leuke prikker. De wraps zijn gemakkelijk in een bakje overal mee naartoe te nemen!

Bron: Leuke Recepten

Groenten met dip

Groente

Supersimpel, maar ontzettend lekker. Snijd verschillende groenten zoals komkommer, wortel, bleekselderij en paprika in reepjes en doe ze in een bakje. Voeg wat radijsjes en snoeptomaatjes toe. Zorg ervoor dat je ook lekkere dips meeneemt, zoals biologische hummus of een zelfgemaakte yoghurtdip met verse munt en de gezonde roadtrip kan beginnen!

Soep in een thermoskan

Soep

Een kopje soep kan soms wonderen doen! Geef jezelf een energieboost met deze variant met courgette en wat mosterd. Giet de soep in een thermoskan zodat ‘ie lekker warm blijft.

Recept voor ca. 8 bekertjes
3 biologische courgettes | 2 uien | teentje biologische knoflook | biologische mosterd | 2 biologische groentebouillonblokjes | water | scheutje biologische melk | biologische olijfolie

Snipper de ui en de knoflook en snijd de courgettes in blokjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook totdat ze licht gekleurd zijn. Voeg de in blokjes gesneden courgette toe en bak het geheel nog enkele minuten. Pureer de groenten met een staafmixer en verdun de soep met 300-400 ml groentebouillon. Breng de soep op smaak met peper, zout en mosterd en maak het geheel af met een scheut melk.

Granen-zadenrepen

Granola

Mueslirepen kun je echt op allerlei manieren maken. Dit is een basisrecept, maar je kunt altijd naar eigen smaak bijvoorbeeld kokos of gedroogd fruit toevoegen. Healthy en makkelijk voor onderweg!

Recept voor zes à zeven repen
130 gram biologische havervlokken | 60 gram gemengde, ongebrande, ongezouten biologische noten en zaden (lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad, chiazaad) | 75 gram ontpitte biologische dadels | 2 theelepels geraspte schil van een biologische citroen | 1 eetlepel biologische kaneel | 70 gram biologische honing | 2 eetlepels water | 2 eetlepels biologische olie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de haver, de noten en zaden, de dadels, citroenschil en kaneel in een blender of hakmachine en hak tot een grove substantie. Verwarm de honing in een pannetje totdat deze heel vloeibaar is. Voeg dan de olie en het water toe. Roer door elkaar en voeg het havermengsel toe. Roer net zo lang totdat je een kleverige massa krijgt. Bekleed een bakblik of een kleine ovenschaal met bakpapier. Verdeel hier het mueslilmengsel over. Smeer goed uit, zodat het overal even dik is (ongeveer een centimeter). Bak ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven totdat het mooi bruin is. Het mueslimengsel mag nog een klein beetje zacht zijn, dit wordt vanzelf hard tijdens het afkoelen. Haal de ovenschaal of het bakblik uit de oven en maak vast inkepingen met je mes waar je de plak straks wilt breken. Laat helemaal goed afkoelen en breek de plak in repen. Geniet ervan!

Bron: Chickslovefood